Llei Òmnibus i habitatge protegit


La denominada Llei Òmnibus tindrà efectes en molts sectors. Un d’ells serà el de l’habitatge, i més concretament l’habitatge protegit. Es preveu que la llei liberalitzi algunes de les restriccions existents pel que fa a la seva tinença. Una d’elles és la possibilitat de què els propietaris d’un habitatge protegit puguin comprar un segon habitatge, o que el promotor sigui l’encarregat de fer la concessió dels habitatges, en comptes d’una llista unificada. Sembla que aquestes mesures compten amb el vist-i-plau, quan no l’obert entusiasme, dels promotors.

Podríem posar-nos a discutir la major o menor idoneïtat de cadascuna de les mesures exposades. Jo m’estimo més, com ha fet en Marc Arza, centrar-me en l’arrel de l’afer: té sentit continuar fent habitatge protegit de compra? El més lògic, i el que semblava que s’anava imposant en els darrers anys, era primar l’habitatge públic de lloguer.  D’aquesta manera poden assegurar-se algunes coses: (1)  que més gent pugui tenir dret efectiu a aquests ajuts; (2) que la durada d’aquests pugui ser limitada; i (3)  que la monitorització dels ajuts pugui ser més efectiva.

Per tant, potser el primer punt de la llei òmnibus referit a l’habitatge que caldria fer seria la suspensió sine die de noves promocions d’habitatge públic de compra.  I a partir d’aquí parlem de la resta.

Anuncis

Un pensament sobre “Llei Òmnibus i habitatge protegit

  1. anem a pams:
    deixar que una persona que té un pis de protecció oficial pugui comprar una segona residència em sembla incoherent, ja que aquesta modalitat hauria de ser només per gent amb pocs recursos, i és clar que si et pots comprar una segona residència, no compleixes aquesta condició. suposo que si fos lloguer de protecció tot és més fàcil, i els ajuts es poden revocar quan els ingressos dels beneficiaris superin un cert llindar.

    Temo que senzillament s’ eliminarà l’ obligatorietat de construir vivenda protegida en les promocions, i ens oblidarem de la vivenda social (de lloguer o de propietat). D’ altra banda, no seria correcte mantenir aquella obligació, però que fos el govern qui comprés la vivenda, per després llogar-la?. o bé que ho fes directament el promotor?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s