El Fedea també detecta recuperació econòmica a Espanya


El Fedea, probablement una de les institucions més solvents d’Espanya pel que fa a la recerca en economia aplicada, publica des de fa uns mesos l’anomenat “Indice f”, el qual mesura l’evolució de l’economia espanyola a partir d’una sèrie d’indicadors. Segons les darreres dades,  corresponents al 5 de maig, es pot dir que ha passat el pitjor de la crisi econòmica que va arrencar l’any 2008.

Una de les bondats d’aquest indicador, que ajusta molt bé l’evolució del PIB, és que permet avançar uns resultats que, en el millor dels casos se serveixien de manera trimestral. Aquest fet és particularment interessant en un període com l’actual, en el que els canvis a l’economia han estat massa importants com per esperar uns mesos a tenir informació quantitativa. A més, l’índex, per la seva construcció, pot ser reconstruït des de principis dels vuitanta, el que permet visualitzar força bé l’evolució de l’economia espanyola de les darreres dècades… i l’excepcionalitat de la darrera crisi.

Caldrà veure però si els esdeveniments de les darreres setmanes i els efectes de les futures retallades pressupostàries i increments dels tipus impositius afectaran l’evolució de l’índex durant les properes setmanes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s