Donuts (II)


Mesos enrere vam comentar la darrera jugada de Panrico, consistent a servir els dònuts destinats al canal d’hosteleria de manera individualitzada amb un envàs protector.   Ja llavors ens vam fer ressò d’algunes veus de protesta i dels dubtes que ens plantejava aquest canvi en la distribució, que podia ser percebut de manera negativa.

I efectivament sembla que així ha estat, ja que des de fa unes setmanes Panrico ha tornat a distribuir els Donuts de la manera tradicional. No s’han aclarit les raons, però s’intueix que la reacció del públic no ha estat favorable. Segurament els avantatges d’una major higiene i frescor del producte no han estat percebuts pel consumidor final, que ha acabat fixant-se amb el fet de què la distribució del producte s’espaiava, i que per tant necessàriament no era fresc. Tampoc podem ignorar que la gent és de costums fixos, i que si un producte funciona, millor no tocar-lo.

I si no que els ho preguntin als de la Coca-Cola, que ara fa gairebé 25 anys van cometre un dels majors fiascos que hagin comès mai: la introducció de la New Coke. Meses atrás comentamos la última jugada de Panrico, consistente en servir los donuts destinados al canal de hostelería de manera individualizada en un envase protector. Ya entonces nos hicimos eco de algunos ecos de protesta y de las dudas que nos planteaba el cambio de distribución y su posible impacto negativo.
Y efectivamente parece que así ha sido, ya que desde finales de enero Panrico vuelve a distribuir los Donuts al modo tradicional. No se han aclarado los motivos, pero se intuye que la reacción del público no ha sido positiva. Seguramente las ventajas de una mayor higiene y frescor del producto no han sido percibidos por el consumidor final, que se ha terminado fijando en el hecho de que la distribución se dilataba en el tiempo, por lo que necesariamente el producto no era fresco. Tampoco podemos ignorar que la gente es de costumbres fijas, y que mejor no tocar un producto que funciona.

Y si no, que se lo pregunten a Coca-Cola, que hace un cuarto de siglo cometió uno de los mayores fiascos de la historia del marketing: el lanzamiento de la New Coke.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s