Rànquings d'economistes blocaires


S’acaba de publicar un estudi que ofereix un rànquing d’economistes acadèmics blocaires. A diferència dels mètodes habituals per elaborar rànquings de blocaires, en aquest cas s’ha utilitzat una metodologia diferent, basada en ponderar als autors no pel seu impacte sobre els lectors sinó per l’impacte que tenen els seus articles acadèmics.

Així les coses, i de manera una mica sorprenent, la llista l’encapçala Gary Becker, Premi Nobel d’Economia l’any 1992 i que manté, juntament amb Richard Posner, un bloc força actiu. El segon lloc de la posició és per Greg Mankiw, conegut pel gran públic pels seus llibres d’introducció a l’economia, el blog del qual per cert està hostatjat a Blogger. Curiosament, el recentment traspassat Samuelson, ocupa la quarta posició, gràcies a un blog que, més que parlar d’economia, parla sobre el darrer llibre de Samuelson.

Dues dades que destaquen de la llista: l’elevada edat mitjana dels blocaires, tots ells acadèmics consagrats (i algun d’ells fins i tot passat de moda); i el fet de què els primers llocs estiguin copats per autors d’universitats dels Estats Units. Els autors del treball donen la seva particular visió sobre aquesta darrera observació.

Es podrà criticar la metodologia, però  com a exercici és força interessant.

5KNPRMHX2MCWSe acaba de publicar  un ranking de economistas académicos bloggers. A diferencia de los métodes habituales para elaborar rankings de bloggers, en este caso se ha empleado una metodología distinta,, basada en ponderar a los autores no por su impacto sobre los lectores, sino por el que tienen sus trabajos académicos.

Sorprendentemente un nonagenario Gary Becker, Premio Nobel de Economía en 1992 lidera la lista. Becker mantiene, junto con Richard Posner, un blog bastante activo (como mínimo más que este). El segundo lugar es para Greg Mankiw, conocido por el gran público por sus libros de introducción a la economía. Su blog, por cierto, está alojado en Blogger. Otro dato curioso es que en cuarto lugar se sitúe el recientemente finado Samuelson, gracias a un blog que, más que hablar de economía, habla sobre su último libro de conversaciones con economistas.

Dos datos que destacan de la lista: la elevada edad media de los bloggers, todos ellos académicos consgrados (y alguno de ellos pasado de moda); y la extracción mayoritariamente norteamericana de ellos. Los autores del trabajo dan su particular visión sobre esta última observación, y la vinculan a diferencias institucionales del papel de economista académico.

Se podría criticar la metodología del trabajo, pero como ejercicio es bastante interesante.

Anuncis

2 pensaments sobre “Rànquings d'economistes blocaires

  1. És cert que a l’Estat espanyol no hi ha gaire tradició pel que fa a blogs. Hipòtesi totalment treta de la màniga: pot tenir alguna cosa a veure amb “por” a defensar unes idees públicament? Aquest país es destaca per la seva falta de debat, així que no descarto que això hagi influit negativament pel que fa als blogs. Potser també és degut a la relativa novetat dels blogs a casa nostra.

    De totes formes, aquí en deixo un altre, tot i que és més un recull d’articles que un blog: http://www.vnavarro.org

  2. Segurament sí te a veure amb aquesta ‘por’ que exposa el comentarista anterior… Realment ‘retratar-se’ és quelcom que no acostuma a estar ben considerat i que sol evitar-se per la major part de professionals (de l’economia, però també del Dret, per exemple).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s