Compri aliments japonesos


Japó ha estat un país que tradicionalment ha gaudit de notables superàvits a la balança per compte corrent. A més d’especialitzar-se en productes d’alt valor afegit, tradicionalment el Japó ha estat un dels països que més ha practicat el proteccionisme basat en barreres no aranzelàries.

Malgrat el superàvit en termes globals, Japó ha estat sempre un país altament deficitari en aliments. La seva peculiar orografia i la seva elevada densitat de població han fet que bona part dels aliments provinguessin d’altres països. Aquest problema s’ha vist a més agreujat en els darrers anys, a causa dels canvis en els hàbits alimentaris dels ciutadans locals, el que ha provocat un increment del consum de carn en detriment de l’arròs i el peix.

Setmanes enrere, el ministeri d’agricultura japonès va editar un petit vídeo en el que adverteix dels perills del tipus d’alimentació que actualment duen a terme els japonesos, exhortant-los a què retornin al menjar típicament japonès. El ministre Sebastián estaria encantat amb aquest vídeo.

Japón ha sido un país que tradicionalmente ha gozado de notables superávits en la balanza por cuenta corriente. Además de especializarse en productos de alto valor añadido, tradicionalmente el Japón ha sido uno de los países que más ha practicado el proteccionismo basado en barreras no arancelarias.

A pesar del superávit en términos globales, Japón ha sido siempre un país altamente deficitario en alimentos. Su peculiar orografía y su elevada densidad de población han hecho que buena parte de los alimentos provengan de otros países. Este problema se ha visto además agravado en los últimos años, debido a los cambios en los hábitos alimentarios de los ciudadanos locales, lo que ha provocado un incremento del consumo de carne en detrimento del arroz y el pescado.

Semanas atrás, el ministerio de agricultura japonés editó un pequeño vídeo en el que advierte de los peligros del tipo de alimentación que actualmente llevan a cabo los japoneses, exhortado a los que retornen a la comida típicamente japonés. El ministro Sebastián estaría encantado con este vídeo.

Anuncis

Un pensament sobre “Compri aliments japonesos

  1. Hola. La veritat és que la dieta tradicional japonesa és més sana que la importada. Potser una opció és que hi arribin més turistes, que potser són els que busquen més dieta tradicional. Potser el proteccionisme no és bo, però les crides a combatre l’obesitat i que es llenci menys menjar sí que estan bé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s