Un bon llibre d'economia (i de codi obert)


introeconPreston McAfee és probablement un dels millors experts mundials en la branca d’economia industrial, aquella que es dedica a investigar el comportament de les empreses en un mercat. L’anàlisi dels monopolis, la regulació necessària per posar-los a ratlla, o el disseny de subhastes han estat alguns temes que l’han interessat.

A més de ser un prominent investigador és una persona amb inquietuds, i prova d’això és el fet de què ha distribuït un manual d’introducció a la microeconomia en format de codi obert, amb una llicència de Creative Commons.  Es tracta d’un manual molt complet on s’explica l’anàlisi econòmica anant al gra, però sense oblidar que l’economia és una ciència social, i com a tal ha de tenir alguna vinculació amb la realitat. L’única pega que li posaria és el gran nombre de fòrmules que hi apareixen, que poden fer espantar als lectors menys habituats a les matemàtiques.

Felicitats des d’aquí a Preston McAfee per aquesta iniciativa.

Anuncis

4 pensaments sobre “Un bon llibre d'economia (i de codi obert)

  1. Bona iniciativa. També he descobert fa poc l’eina de google books.google.com , que permet accedir a un ventall ampli de literatura de forma oberta.
    Felicitats pel blog.

  2. Buf, aquest llibre és molt bo, incloent coses que a molts llibres de micro no hi són, sense perdre’s a les matemàtiques… m’ha agradat molt la part de béns públics, subhastes, etc… increïble que hi hagi aquestes coses per internet… ja veus m’has obligat a anar a dormir a la matinada xD (només l’he fullejat… qui tingués més temps)

    Salutacions cordials

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s