El que guanyen els bloggers


Alianzo acaba de publicar una llista amb el que declaren algunes de les principals xarxes de blocs, les quals tenen forma de societat mercantil (i per tant estan obligades a dipositar els comptes al registre). 

Entre les empreses destaca Weblogs, que l’any 2007 va declarar una facturació d’1,1 milions d’euros, una xifra que no està malament, però que si dividim pel nombre de blocs que mantenen, (36), dóna un resultat de prop de 30.000 euros de facturació. La resta d’empreses esmentades tenen facturacions força discretes. Per exemple, tot i que aquesta informació encara no apareix al registre, Meneame factura 48.000 euros anuals, tot i ser una de les principals fonts d’informació de la comunitat 2.0 hispana.

Si a més tenim en compte que aquestes xarxes són les úniques que poden gestionar publicitat per altres mitjans, o realitzar blocs patrocinats, el resultat és que queda demostrat que almenys viure del bloc no és el futur, al menys a Espanya. A més, les perspectives publicitàries a curt termini tampoc acompanyen, pel que no seria descartable començar a veure blogs professionals abaixant la persiana.

Anuncis

3 pensaments sobre “El que guanyen els bloggers

  1. Tampoc et creguis tota la informació mercantil. Himajina, S.L., inexistent entitat promotora de himajina.com, no declara els milers bitllets de 500 euros que guanyem gràcies a la publicitat del blog… Jo més que viure del bloc, començo a tenir síndrome de viure pel bloc…

  2. No em sembla pas baix la ràtio, tenint en compte els recursos que solen dedicar a alimentar els seus blogs, habitualment traduccions i refregits del que es sol publicar en anglès… tot i que potser tinc una opinió una mica negativa xD però és que els trobo molt avorrits…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s