Recessionista


Els recessionista estan de moda. Es tracta d’un nou grup de consumidors que, a la vista de les magres perspectives econòmiques, decideixen mantenir un cert tren de vida contenint al màxim les despeses. Es pot continuar sortint de cap de setmana, però redescobrint els picnics al camp en comptes d’anar a un restaurant de 30 euros el cobert.  O es pot continuar vestint a la moda, recorrent al Zara o a l’omnipresent outlet en comptes d’anar a botigues del carrer principal.  Si voleu exemples pràctics de com ser un bon recessionista el Times us dóna 50 propostes.

Els recessionista no deixen de ser uns fashionista reprimits. Es tracta de consumidors compulsius, disposats fins i tot a tirar de crèdit per mantenir el ritme de consum, però que per circumstàncies alienes a la seva voluntat han hagut d’estrenye’s el cinturó. Per tant, no és descartable que un cop la incertesa econòmica desaparegui (esperem que la crisi sigui curta) retornin als seus hàbits originals.

A nivell espanyol existeix una categoria de consumidors similars, els anomenats lonchafinistas. Aquest col·lectiu intenta mantenir el tren de vida malgrat l’ofegament que suposa comptar amb una hipoteca-cayenne a 30 anys i la inflació rampant que hem experimentat els darres mesos.  Les solucions que propugnen són les mateixes: sortir a sopar fora, però compartint plats i oblidant-se de demanar les postres i els vins.  Els lonchafinistas van començar a ser visibles cap a finals del 2006, i van ser objecte d’especial atenció per fòrums com burbuja.info. Ara, a meitat del 2008, comencen a ser legió. I si no que els ho preguntin a El Corte Inglés, que aquesta setmana ha presentat una línia de productes alimentaris de gamma blanca per competir amb el hard discount. Es podrà continuar anant al super del Corte Inglés (que a moltes zones encara és gaudir d’un cert estatus), però contenint la factura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s