I a la tercera va la vençuda, o el concurs de Martinsa-Fadesa


Gairebé un any després de l’esclat de la crisi financera que certificà el final de la bombolla immobiliària s’ha produït la primera gran caiguda del sector. Martinsa-Fadesa anuncia que presentarà un concurs de creditors per superar la seva insostenible situació financera. De res han servit els desesperats esforços de refinançar l’ingent quantitat de deute mitjançant una solució a múltiples bandes. La manca d’un crèdit mig emparaulat amb l’ICO ha impossibilitat que l’acord arribés, i amb això la continuació del negoci de la companyia sense més.

No és però, l’única gran constructora-immobiliària que passa per problemes. Altres dues grans empreses (Habitat i Colonial) van estar a temps d’esquivar el concurs, si bé al preu de veure com els prestamistes esdevenien copropietaris i pràcticament es quedaven l’empresa. Totes tres empreses tenen un denominador comú: van ser empreses compradores d’altres empreses del sector, d’igual o superior mida, i les adquisicions es van fer “apalancant-se” (és a dir, endeutant-se a dojo) gràcies al fet de què el crèdit era fàcil i abundant.

Mesos enrere van circular rumors de què el govern estava aguantant artificialment alguna cotitzada per evitar que entrés en situació de concurs. Visto lo visto,  Martinsa-Fadesa tenia alguns números.

Anuncis

2 pensaments sobre “I a la tercera va la vençuda, o el concurs de Martinsa-Fadesa

  1. Segons em comenten, efectivament era una fallida que s’estava mantenint “a flote” d’una manera un tant artificial.. i que finalment ha caigut…

    Confio que hi hagi més

  2. Això simplement ha sigut un avis per navegants. Avui per avui la majoria de les grans empreses spanish constructores estan en pitjor situació (veure La Vanguardia de fa un parell de diumenges). Suposo que es buscava algú semi-públic per donar-hi més força i vaja un ex-presi del Madriz i a sobre fanfarra, vamos a guevo.

    Però tranquils aixó no s’enfonsa, ja que gràcies al nostre benefactor Trinxet (que tot ho trinxa) cada vegada donem més calerons cada mes als nostres bancs perquè no s’enfonsin i a sobre vagin fen el “gallito” dient lo bons i guapos que són, va.

    Pathetic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s