Els economistes no ho veuen tan negre


Des de fa set anys, el Col·legi d’Economistes de Catalunya realitza una enquesta trimestral entre els seus col·legiats preguntant-los per la seva percepció de la situació actual de l’economia catalana i espanyola i les perspectives a curt termini. Es tracta d’una enquesta prou interessant: es realitza sobre un conjunt de persones ben informades sobre el que passa a l’economia i que també tenen contacte amb el teixit productiu.

Quina preveuen que sigui l’evolució? De manera poc sorprenent, la majoria d’economistes apunten a què la situació, tant a Catalunya com a Espanya, empitjorarà en els propers mesos. Ara bé, ni serà un empitjorament brusc ni, i aquí està el tema important, res que no estigués passant els darrers temps, especialment en el cas de l’economia catalana.

Una altra dada d’interès és la percepció que tenen sobre els principals problemes que té el nostre sistema econòmic. La gran majoria cita en primer lloc l’estat de les infraestructures. La inflació s’ha situat en segon lloc de les preocupacions, especialment a partir de l’estiu. La manca de reformes estructurals (liberalització de mercats, per exemple) també és un dels temes recorrentment citats. En canvi, els costos laborals apareixen en una posició secundària, com també hi són la feblesa de les exportacions o de la demanda interna.

Podeu consultar l’informe complet aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s