Dies enrere ja vam comentar la notícia de l‘oferta de compra de Yahoo per part de Microsoft. I ja vam apuntar un dels motius de la compra: l’interès de Microsoft per no quedar-se enrere en un mercat que li pot girar l’esquena d’aquí a poc. L’amenaça no prové ni del programari lliure, ni dels reguladors, sinó d’una eina cada cop més popular: les aplicacions online gratuïtes.

Un article de The New York Times arriba a una conclusió força similar: el software online gratuït és la gran amenaça a l’inqüestionable poder de mercat de Microsoft . No només és una qüestió de preu, sinó de comoditat: la de saber que podràs manipular les teves dades a qualsevol ordinador, oblidant-te d’haver de dur la informació a sobre, o la de poder compartir un document de text o un full de càlcul. Tot i que Google Docs oficialment encara estigui en fase beta, ja ofereix la immensa majoria de característiques que un usuari normal de programes ofimàtics necessita: poder escriure un informe, fer uns quants gràfics i poder preparar una presentació mínimament vistosa.

Tot i que les vendes de l’Office a les empreses han assolit nivells rècord, Microsoft sap que les possibilitats de contagi de la moda online de particulars a empreses són presents. I prova d’això és que ja ha començat a reduir preus de venda en els segments més directament afectats, com són els educadors i els estudiants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s