Barcelona, la ciutat ideal… per als executius


Barcelona fa temps que està de moda. Així ho confirmen l’allau de turistes, els nombrosos espots que s’hi fan, o fins i tot el rodatge de la famosa pel·lícula de Woody Allen. Però, què hi ha darrera d’aquest mite?

Avui s’ha presentat l’edició del 2007 de l’Observatori de Barcelona, un recull sistemàtic d’estadístiques que situen Barcelona en el context de les ciutats europees. Per aquest any s’han escollit 50 indicadors procedents de diferents fonts (estadístiques oficials, però també rankings d’estudis elaborats per consultores), que deixen a la ciutat força ben parada. Concretament, Barcelona és la quarta millor ciutat per a fer negocis, immediatament darrera places tan destacades com Londres, París o Frankfurt, i la primera en qualitat de vida.

Ara bé, també apareixen un parell de dades a tenir en compte: la primera, el fet que la ciutat continua sent relativament barata en termes de mà d’obra, tot i que la qualificació és similar a la d’altres ciutats; la segona, el fet de què la ciutat cada cop és més cara, començant per l’habitatge i acabant pel preu del taxi (un dels més cars d’Europa) .

La conclusió que es pot arribar a treure és força inquietant: hem generat potser una ciutat ideal per als executius, però en canvi poc amable amb els treballadors, per molt qualificats que aquests siguin? La lectura dels comentaris que sobre aquesta notícia han fet els lectors de La Vanguardia és prou reveladora.

Anuncis

5 pensaments sobre “Barcelona, la ciutat ideal… per als executius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s