Taller 2.0: com monetitzar el bloc?


Ahir a la tarda, dins de les Jornades de la Catosfera, vam realitzar el taller sobre com monetitzar el bloc. Tal i com havia reflexionat dies enrere a Vida Quotidiana, tenia els meus dubtes sobre quin havia de ser el format que se li havia de donar. Veient el mix entre els participants novells i d’altres que coneixien força bé el mundillo, vaig optar per la fòrmula 2.0 i deixar que el gruix del taller anés a càrrec dels propis participants. Sembla que l’experiment va sortir prou bé, i personalment, vaig aprendre força coses.

Us deixo alguns dels temes que van sortir durant el taller, tant per als qui vau assistir, com aquells qui no vau poder-hi venir:

  • Per un blocaire amateur, la monetització ha de passar per assolir objectius modestos (costejar-se el domini, per exemple). En canvi, sembla existir mercat per a monetitzar blocs si la cosa es planteja seriosament, especialment pel cas de blocs corporatius o blocs verticals.
  • La condició necessària, i que sovint s’oblida, per a monetitzar el bloc és disposar de trànsit a la teva pàgina. I per a garantir-te tràfic, cal generar contingut original i de qualitat.
  • El sistema de monetització actual depèn excessivament d’una única empresa (Google), amb els inconvenients que això pot suposar.
  • El pastís publicitari, tot i que ha crescut força, encara té força recorregut. En alguns sectors (viatges, hipoteques, immobiliaris) la competència entre anunciants és forta i això permet una major monetització. En canvi, a d’altres (s’ha citat el cas del món polític) és força difícil monetitzar.
  • Paradoxalment, optimitzar la monetització del bloc pot implicar la necessitat de fer petites inversions en anuncis d’Adwords. Les experiències d’alguns participants al taller han estat favorables.
  • L’Adsense rendeix millor a) quan més integrat estigui amb el bloc; i b) quan més proper estigui als continguts del bloc.
  • Comptar amb un domini propi et fa ser més creïble. A més, el seu cost ara és molt baix (6-8 euros per un .com).
  • La promoció i venda de productes mitjançant el bloc és un terreny poc explorat, però que pot tenir un important potencial.

Gràcies a tots els blocaires que vau participar en aquest interessant debat:

Americadecide.blogspot.com

Amu Daria.blogspot.com

Blocdeviatges.blogspot.com

El Pont de Sant Boi

Farre.cat

Imatica

Novoiarranz.blogspot.com

Obokaman.com

Optimitza.cat

Rechebloc.com

Smallsquid.com

Si voleu llegir altres visions de com va anar el taller podeu veure el que ha escrit en Rubèn Novoa i Arranz o en Jordi Reche.

Anuncis

10 pensaments sobre “Taller 2.0: com monetitzar el bloc?

  1. Retroenllaç: Sobre les jornades de la Catosfera - Weblogs.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s