2,4%


Segons les darreres previsions de The Economist, aquest serà el creixement previst per a Espanya el 2008, lluny del  3,8% d’aquest any i tres dècimes per sota la previsió que per al 2008 van fer el passat novembre.  No són els únics en aquest procés de downgrading de l’economia espanyola: el servei d’estudis del BBVA va rebaixar el creixement previst per al 2008 fins al 2,6% interanual, mig punt per sota la previsió d’abans de l’estiu. I hi ha fins i tot que pronostica creixements inferiors als 2%, un escenari que podria ser versemblant si continua el famós credit crunch.

De moment el govern és l’únic que es creu (o intenta creure’s) que es creixerà al voltant del 3%.  Potser és que hi ha molt antipatriota sueltu i nosaltres sense saber-ho?

Per als qui vulgueu veure el got mig ple,  una notícia per compensar: probablement l’economia catalana creixi el 2007 per sobre de l’espanyola. Això serà degut a la menor dependència (en termes relatius) del sector de la construcció, i al major pes que tenen les exportacions (que segons totes les anàlisis serà el que podrà ajudar a salvar els mobles).

Lectura recomanda: l’article que sobre Antipatriotes i filibusters que publica avui En Veu Alta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s