Els qui tingueu una certa edat recordareu els fabulosos dies en què a l’escola et duien d’excursió, generalment en un autocar Ebro o Avia d’aquells que la porta s’obria manualment. A manca de distraccions a bord (el video encara havia d’aparéixer a les cases), la distracció dels escolars es basava en anar cantant cançons, algunes de populars, i d’altres dels grups infantils de moda del moment (sí, cantàvem cançons d’Enrique y Ana…).

Al cap de poc temps, amb els avenços tecnològics i la millora del parc mòbil, van generalitzar-se els aparells multimèdia als autocars. Jo ja no vaig viure aquesta etapa, eprò sembla que els escolars van deixar de cantar i van passar a escoltar.

Però ara sembla que estem a punt d’experimentar un revival de la cançó escolar gràcies a la SGAE. Segons sembla, nombroses empreses d’autobusos han eliminat els seus aparells de reproducció per no haver de pagar el canon a la SGAE. La raó és senzilla: engegar la ràdio o el televisor té un cost de 1.200 euros que, això sí, es paguen un únic cop durant la vida útil de l’autocar.

Anuncis

3 pensaments sobre “

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s