Quant cobra un llicenciat?


  • A Catalunya, segons l’Enquesta Anual d’Estructura Salarial, una persona amb estudis universitaris que treballava en una categoria professional adequada a la seva titulació guanyava 29.581,90 euros bruts anuals (33.660 si era un home i 25.914,40 euros si era una dona).
  • Al conjunt d’Espanya, segons dades de l’INE, l’any 2005 el sou brut anual se situava en els 31.632 euros. Com en el cas anterior existeixen diferències entre el sou que perceben els homes (35.930 euros bruts) i les dones (26.733).

A partir d’aquestes dades, podem dir que un llicenciat hauria de cobrar al voltant dels 30.000 euros bruts anuals? Malauradament, no necessàriament per dos motius.

  1. Aquestes xifres són mitjanes que no tenen en compte l’edat dels treballadors. Per regla general el sou creix a mesura que creix que l’edat (més o menys fins els 50-55 anys). Per tant, un llicenciat jove segurament cobrarà força menys.
  2. No tots els llicenciats treballen en feines directament relacionades amb els seus estudis. La sobrequalificació (treballar en una feina amb inferiors requeriments a la teva titulació) és molt habitual, amb la qual cosa la retribució salarial sol ser inferior.
     
Anuncis

4 pensaments sobre “Quant cobra un llicenciat?

  1. David,

    Estava donant un cop d’ull al teu bloc i no m’he pogut resistir a llegir aquest article, “post” o com es digui.

    Ja tindr

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s